Persoonlijke records

800m (2011)                          2:16,42
1500m (2011)                        4:31,92
3000 m (2011)                       9:51,7
5000 m (2011)                       17:06,03
5 km (2011)                              16:53
10 km (2011)                           35:31
15 km (2011)                           54:17
10 EM (2010)                           59:36
Halve marathon (2009)       1:20:51

Palmares:

2e NK Cross Clubteams 2013 M50
6e NK Halve Marathon 2013 M50
7e NK Cross Masters 2012 M50
3e NK Cross Clubteams 2012 M50
2e NK Masters 2011 1500 m M50
3e NK Masters 2011 800m M50
6e NK Indoor 1500m 2011 M40
11e NK Lange Cross 2011 M45
10e NK Cross 2011 M50
2e NK Cross Clubteams 2011
M50 6e NK 10 km 2011 M50
5e NK 10 km 2010 M45
9e NK 10 km 2009 M45

1e M45 10 EM Station tot Stationloop 2010
2e M40 10 km Leiden Marathon 2010
3e M45 10 km Singelloop Utrecht 2011
2e M45 10 km Singelloop Utrecht 2010
3e M45 10 km Singelloop Utrecht 2009
4e M50 15 km Zevenheuvelenloop 2011
1e M50 Gelders Overijsselse Crosscompetitie 2011/2012
1e M50 Halve Marathon Stevensloop 2015

Resultaten van zijn atleten:

NK_Masters_2014

2015

  • Manon Mensink (V35) eerste NK indoor 800m, eerste 1.500m en eerste 3.000m
  • Lia Wijnberger (V45) eerste NK 10km
  • Lia Wijnberger (V45) tweede NK Cross
  • Coen de Wit (M45) derde NK Cross
  • Team Jongens B eerste NK Cross

2014

  • Lia Wijnberger (V45) eerste NK 1.500m en eerste 5.000m
  • Manon Mensink (V35) eerste NK 1.500m en derde 800m

2013

  • Lia Wijnberger (V40) tweede NK Cross
  • Team Jongens B tweede NK Cross
  • Team Vrouwen masters eerste NK Cross
  • Team Mannen 50 tweede NK Cross
  • Patrick Weijers (M40) derde NK Indoor 3.000m
  • Coen de Wit (M40) eerste NK Duathlon Sprint, tweede EK Duathlon Sprint

2012

  • Lia Wijnberger (V40) NK 10.000m, NK op halve marathon, NK op 5.000m en tweede NK 10km
  • Patrick Weijers (M40) derde NK 5.000m, derde NK 10km, derde NK Indoor 3.000m
  • Coen de Wit (M40) tweede NK 5.000m en tweede NK Duathlon
  • Team M40 (Patrick Weijers, Coen de Wit, Gaby van Caulil, Ronald de Jonge) derde bij NK Cross
  • Team M50 (Dick Leseman, Paul van Rooijen, Evert Dorregeest, Eef Lijster) derde bij NK Cross

2011

  • Lia Wijnberger (V40) tweede NK Cross
  • Dames Masters (Lia Wijnberger, Manon Mensink, Esther Tanck, Nancy de Vries) eerste NK Cross
  • M50 (Fred Keurntjes, Dick Leseman, Paul van Rooijen en Eef Lijster) tweede NK Cross
  • Manon Mensink (V35) tweede NK Cross, tweede NK Indoor 800m, derde EK Indoor 800 m
  • Gaby van Caulil (M40) NK Steeple

2010

  • Sandra de Jonge (V35) derde NK Cross, NK 5.000m
  • Evert Dorregeest (M45) derde NK Indoor 800m
  • Jannemien Bosman (V40) derde NK Indoor 800m, NK Indoor 3.000m
  • Gaby van Caulil (M35) NK Steeple
  • Manon Mensink (V35) tweede NK 800m

2009

  • Sandra de Jonge (V35) tweede NK 10km
  • Chris Henet (M50) tweede NK 10km, tweede NK 5.000m, NK 10.000m
  • Gaby van Caulil (M35) tweede 5.000m

Opleiding en scholing:

Dick Leseman startte in 2009 met de cursus Looptrainer 3 bij de Atletiekunie en rondde die succesvol af in 2010. Hij volgde ook de workshop ‘Methode Verheul’ (2010), de bijscholing ‘Jeugdlooptrainer’ (2010) en de bijscholing ‘Trainingsschema’s maken’ (2011), de cursus ‘reanimeren’ (2012) en de bijscholing EHBSO (2013). In september 2013 startte hij de opleiding Talenttrainer Mila 4, de hoogste loopspecifieke opleiding, en rondde die in maart 2015 af.

Andere workshops waaraan hij deelnam: bCat hoogtetraining o.l.v. Haico Scharn; Mentale aspecten o.l.v. Rico Schuyers; Core Stability, de plank voorbij van Patrick van Balkom; Motorisch Leren o.l.v. Frans Bosch; Cross Country o.l.v. Bob Boverman, René Gotlieb en George Jeremic; Loopanalyse o.l.v. Herman Heskamp van Lafoot Looplab; Hart en hardlopen o.l.v. sportarts Bernard te Boekhorst en Guido Vroemen.

Hij bestudeerde / las de volgende boeken:

  • Lore of Running – Tim Noakes
  • Daniel’s Running Formula – Jack Daniels
  • Run Faster – Brad Hudson
  • Hardlopen, Biomechanica en inspanningsfysiologie praktisch toegepast – Bosch en Klomp
  • Voeding en Sport – Anja van Geel en Joris Hermans
  • De nieuwe warming-up – Tjitte Kamminga
  • Hardlopen zonder blessures – Tjitte Kamminga
  • Krachttraining en Coördinatie – Frans Bosch
  • Het duurloopmisverstand – Klaas Lok
  • Verademing – Bram Bakker en Koen de Jong

Lid van Hardlooptrainers Nederland en Coach NL. Geabonneerd op Pro Loop (magazine voor hardlooptrainers), Runner’s  World, Sportgericht (vakblad voor specialisten in beweging) en Sportmassage.